Vakantie…doe waar je zin in hebt…

De vakantieperiode binnen ZeS op maat is alweer in volle gang. De eersten zijn al weggeweest, anderen gaan en weer anderen werken nog even door de komende weken en mogen daarna ook op pad.

Er moet van alles worden ingezet om dit mogelijk te maken. Collega’s die extra werken, ZZP-ers die worden ingeschakeld, een oud-stagiaire die inmiddels haar welverdiende diploma heeft… want wat is het een groot goed! Even er tussenuit, even los van het werk, tijd voor het gezin/vrienden, genieten, rust!

Door onze cliënten kan dit alles heel anders ervaren worden. Vaste begeleiders die met vakantie gaan, een therapie of behandeling die even stil ligt… best heel lastig. Wij, als ZeS op maat proberen er alles aan te doen om de vakantieperiode zo goed mogelijk voor onze cliënten te laten verlopen. We werken altijd in teams, dus ook tijdens de vakantieperiode is er een vast gezicht, er wordt kennis gemaakt met de invallers en een goede overdracht gedaan.

Los van dit alles zijn er ook genoeg cliënten die zelf lekker op vakantie gaan. Even geen begeleiding maar er lekker tussenuit. Het zij ze gegund! Dan hebben we nog cliënten die liever thuis blijven en voor wie de vakantie invullen een crime is. Wat moet je met al die vrije tijd? Weg van alle structuur, die juist veiligheid en houvast biedt. Gelukkig kunnen de meeste cliënten hier zelf een weloverwogen beslissing/keuze in maken. We denken ook mee met cliënten, zo is er in Zwolle een stadscamping voor gezinnen die niet of nooit met vakantie gaan, we kijken dan naar deze mogelijkheden.

Hoe het ook zij en wat een ieder ook wel of niet gaat doen deze zomer, vanuit ZeS op maat wensen we jullie allemaal een top zomer toe!

Stichting ZeS op maat