Onze cliënten geven ons een 8,6!

Bij ZeS op maat houden we er niet zo van om onszelf op de borst te kloppen. Vanuit een kleine organisatie met een handjevol cliënten zijn we uitgegroeid naar onze huidige omvang zonder ooit een cent uit te geven aan reclame, zonder dikdoenerij en opschepperij. Gewoon, door mond-tot-mondreclame van tevreden cliënten. Wij willen beoordeeld worden op de kwaliteit van ons werk en niet op onze commerciële vaardigheden.

Maar nu maken we toch een uitzondering op onze regel van bescheidenheid. Want wat zijn we trots op de resultaten van ons cliënttevredenheidsonderzoek: een 8,5 van onze ambulante cliënten en een 8,68 van onze wooncliënten!

En niet alleen die prachtige cijfers maken dat we blij zijn. We zien in de resultaten ook terug dat onze visie en missie door cliënten worden herkend. Een paar van de opmerkingen:

  • ‘Je hebt als cliënt heel veel te vertellen met hoe jij dingen ziet en ondervindt’
  • ‘ZeS op maat blijkt heel flexibel te zijn’
  • ‘De bereikbaarheid van de begeleiding is uitstekend’
  • ‘Zelfstandig en samen. Ik krijg de hulp die ik nodig heb. Ook dusdanig dat ik leer mijn zaken op den duur zelfstandig te kunnen uitvoeren’
  • ‘We maken mijn begeleidingsplan altijd samen. Er wordt met je gekeken en niet beslist voor jou wat een ander denkt wat beter is. Anders gaan we een dialoog aan waarin wordt uitgelegd waarom er dingen anders zouden kunnen dan ik zelf denk, wat na uitleg altijd passend is. Dit doordat mijn begeleiders mij al lang kennen’
  • ‘Het belangrijkste vind ik dat de persoon met de hulpvraag belangrijker is dan de diagnose. Vaak zie je elders: “jij hebt diagnose x dus moet jij zus en zo en gebruiken wij aanpak y”. Bij ZeS is het: “Jij bent M en wat heeft M nodig en niet wat heeft de diagnose van M nodig”
  • ‘ZeS op maat levert inderdaad ‘zorg op maat’. Ze denken mee, maar laten de verantwoordelijkheid en de zelfstandigheid bij mij liggen. Ze springen goed in op verschillende omstandigheden en zien goed hoe het met mij gaat. Het is heel prettig om twee vaste begeleiders te hebben. Zij kennen mijn verhaal’

Het is fijn om te merken dat waar wij voor staan voor cliënten terug te zien is in onze werkwijze. Dus we hebben na het zien van deze resultaten eventjes heel tevreden achterover geleund… Om vervolgens weer hard aan de slag te gaan met de tips die we van onze cliënten kregen om onszelf nog verder te verbeteren.

Bij deze wil ik alle cliënten die hebben meegewerkt aan dit onderzoek hartelijk bedanken!

 

Denise van Kempen

Teammanager