Nieuwsbrief

Nieuwe ontwikkelingen: ICT,  Raad van Zorgvragers, kookclub en nieuwe medewerkers

NIEUWSBRIEF   September  2016


logo_zes        nieuws


pijltje_zes-horizontaal   EERSTE NIEUWSBRIEF

Het eerste half jaar van 2016 ligt alweer achter ons. Terwijl de meeste mensen hebben genoten van de zomer vakantie is er bij ZeS hard doorgewerkt.  Het afgelopen half jaar zijn er mooie ontwikkelingen geweest, sommige zichtbaar, andere minder zichtbaar.

Minder zichtbaar:

Alle ontwikkelingen in het zorglandschap hebben ons als organisatie doen beseffen dat we in beweging moeten blijven. Het team is het afgelopen half jaar weer een beetje uitgebreid, er zijn enkele nieuwe woningen bijgekomen en we hebben weer vele nieuwe cliënten mogen verwelkomen. Veranderingen en uitbreiding hebben ons doen beseffen dat we intern zaken anders moeten gaan aanpakken. We gaan het anders organiseren. Terug naar de basis van ZeS op maat. Kleine teams, korte lijnen en veel zelfsturing.

Dit is  voor ons bekend terrein, maar door alle eisen die de transitie aan ons stelde waren we hier wat van afgedwaald. De koers is terug ingezet en we hebben weer een duidelijke stip aan de horizon waar we naartoe willen.

De hele ICT op zijn kop!

Er is in april een nieuw cliënt volg systeem aangeschaft. Door de backoffice is vervolgens keihard gewerkt om alle gegevens over te zetten en alles klaar te maken voor gebruik door de medewerkers. Wat is dit goed gegaan, een groot compliment voor Marjan en Gerlinda, die samen de backoffice vormen.

Na een wat moeizame start rondom de verdere ICT, Back-up, nieuwe systemen, nieuwe programma’s en ook nog naar Windows 10 heeft  HZ automatisering dit zeer kundig en professioneel opgepakt en uitgevoerd.

De uiteindelijke oplossing is er één waar we zeer tevreden over zijn.

Achter de schermen in Steenwijk wordt in overleg met collega instellingen, investeerders, gemeenten en ZeS op maat een plan ontwikkeld om wat aan de huisvesting voor jong volwassenen (18 tot 23 jaar) te gaan doen. Er liggen meerdere plannen klaar. De gesprekken met de gemeente stemmen voorzichtig positief en als het allemaal mee zit hopen we over niet al te lange tijd nieuwe beschermd woon faciliteiten in Steenwijk te kunnen aanbieden.

Aanmelden voor één van de nieuwe projecten in Steenwijk kan via onze website.

Zichtbaar:

Nieuwe website

Verschillende mensen dachten dat onze oude website niet te overtreffen was. Dat viel ook zeker niet mee maar  de noodzaak was groot om de website te moderniseren. Rachel heeft met De Ontwerpsmid en HZ de kar getrokken om het uiteindelijke mooie resultaat te presenteren. Een frisse nieuwe site met nieuwe onderwerpen, o.a.  een Blog, is dan het prachtige eindresultaat.

blog_pica

De website is te bereiken via www.zesopmaat.nl

vrienden-worden

De Facebookpagina van ZeS op maat is weer volop actief.

Er is van alles te zien van activiteiten tot nieuwtjes. Zo is er bijvoorbeeld te lezen dat er een kookclub is opgezet met Gewoon Zorg. Deze zorgpartij zijn onze onderburen en dit was een uitstekende gelegenheid om de handen ineen te slaan.

eet-groep

We hebben een nieuwe cliëntenraad met een nieuwe naam: Raad van Zorgvragers.

Na een paar jaar geweldige inzet gaan Midas Wellner en Mark de Vries afscheid nemen van de cliëntenraad. Na een periode van zoeken naar nieuwe leden hebben we gezamenlijk bedacht dat er een nieuwe naam moest komen,  en zo is het Raad van Zorgvragers geworden.

Voor meer informatie zie onze website, bij het kopje cliëntenraad.

pijltje_zes-horizontaal  ONS TEAM

Medewerkers

We hebben een nieuwe collega Wouter Drogt. Wouter is iemand met ruime ervaring in de zorg Zijn expertise kan door collega’s weer goed gebruikt worden.

Een  stagiaire vertrokken (Esmeé), een nieuwe gaat in september starten (Rick).

Esmeé heeft een mooi leerzaam jaar achter de rug. Ze heeft hard gewerkt en een goede ontwikkeling doorgemaakt. Dit is beloond met een prachtig cijfer. Volgend jaar zien wij Esmee nog terug voor haar eindopdracht. De nieuwe stagiaire Rick staat te trappelen om in september te beginnen. Wij wensen hem veel succes en uiteraard zullen we van hem meer horen en zien.